Skip Springer Advies is – zoals de naam al zegt – opgericht door drs. Skip Springer. In de periode van 1974 tot 2012 was hij werkzaam bij het ministerie van Defensie, laatstelijk in de rang van luitenant-kolonel.

 

staat van dienst

Na mijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Akademie (KMA) ben ik als luitenant begonnen bij het Korps Luchtdoelartillerie. In de meer dan 34 jaar bij Defensie heb ik uiteenlopende functies op het gebied van Inlichtingen en Veiligheid, Personeel en Organisatie, verandermanagement en operational auditing vervuld.

Ook heb ik beleidsvormende en uitvoerende commandanten functies op de diverse niveaus binnen Defensie vervuld, t.w. bij een operationele eenheid, bij de staf van een defensieonderdeel en bij het ministerie van Defensie zelf.

Ik ben driemaal op uitzending geweest t.w. UNMIS in Zuid-Soedan (2007 en 2008) en EUFOR in Bosnië-Herzegovina (2010).

Na mijn actieve periode bij Defensie ben ik gedurende 3 jaar als secretaris werkzaam geweest bij de grootste militaire FNV-vakbond AFMP.

 

[slideshow_deploy id=’1160′]

 

recht als rode draad

Recht en het bestrijden van onrecht loopt als rode draad door mijn functies bij Defensie heen. Ik heb menig commandant behoed voor juridische missers.

Gedurende mijn diensttijd heb ik vanuit een grote betrokkenheid vele collega’s geholpen om hun recht te halen. Zowel bij de bestuursrechter als ook bij de stafrechter. Dat laatste als officier-raadsman dat ik gedurende meer dan 20 jaar heb vervuld. Aan weinig zaken gaf ik ruchtbaarheid, maar soms word je zelf overvallen door de media.

Onderstaand enkele wapenfeiten:

 • Reeds als jonge cadet op de KMA liet ik van me horen toen ik bezwaar maakte tegen een besluit van mijn commandant. Hij vond dat niet leuk, maar ik meende dat zijn besluit niet terecht was.
 • In 1988 had een adjudant een aanvraag gedaan voor een verhuiskostenvergoeding. De minister van Defensie  wees zijn verzoek af. Met hulp van mij heeft de adjudant alsnog zijn vberhuiskostenvergoeding ontvangen. Lees de uitspraak
 • Zeer bekend is de zaak uit 2004 waarbij ik twee mariniers bijstond. Zij waren bij hun missie in Irak tijdens de wacht door oververmoeidheid in slaap gevallen.  Lees meer over deze zaak in de Volkskrant.  Voor de complete uitspraak klik hier
 • In 2009 won ik zelf een zaak waar het ging om de onbelaste vergoeding bij de VVHO in Zuid-Soedan. Omdat andere Nederlandse militairen deze vergoeding wel hadden ontvangen was het niet meer als redelijk dat ik en drie anderen ook in aanmerking moesten komen voor deze vergoeding. De rechter heeft mij toen in het gelijk gesteld. Zie uitspraak

Binnen het wereldje ben ik bekend, maar wat wil je ook met de voornaam Skip. Collega’s als ook sommige vakbonden belden mij indien iemand juridisch geholpen moest worden.

 

netwerk

Door de jaren heen heb ik een zeer groot netwerk binnen Defensie opgebouwd. Ik kan daardoor niet alleen uw zaak voor de rechter bepleiten, maar in overleg met u kan ik ook binnen Defensie zelf uw zaak bespreken.

Ook bij andere overheidsinstanties heb ik via mijn linkedin-netwerk  contacten, die ik in voorkomend geval kan benaderen om naar passende oplossingen te zoeken.

In mijn laatste functie als secretaris van een FNV bond heb ik mijn netwerk verder uitgebouwd, zodat ik indien nodig of gewenst ook bij parlementsleden en/of de media aandacht kan vragen voor uw zaak.

Door mijn netwerk weet ik mij ook gesteund door extra expertise waaronder een mediator of getuige-deskundigen.

 

 

wat is recht?

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn toch nog steeds twee aparte werelden. Samen met u probeer ik altijd die twee werelden bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk gaat het om ‘bewegen’ en vooral ‘willen bewegen’. Van beide kanten.

Soms zijn de standpunten echter zo verhard dat zelfs 100 juristen niet tot een oplossing kunnen komen. Juist door mijn universitaire studie organisatie-sociologie en de opleiding verandermanagement denk ik niet in eerste instantie in wetten, artikelen, regels. Ik zie geen beren. Ik probeer zo veel mogelijk slechts met de wet in het achterhoofd passende oplossingen aan te reiken.

Betekent dit dat er geen juridische procedures worden gevoerd? Nee, was dat maar zo. Helaas, de juridische procedures blijven. Een reactietermijn van 6 weken blijft altijd heilig. Wel probeer ik samen met u te bezien of achter de schermen een juridische martelgang kan worden voorkomen of bekort.

 

waarom kiezen voor Skip Springer Advies

 • u bent voor ons geen zaak, geen nummer, maar een mens van vlees en bloed die een persoonlijk belang heeft
 • we kunnen bogen op meer dan 30 jaar ervaring in het juridische P&O veld inclusief procesvoering
 • we denken alleen maar in oplossingen
 • we hebben een echte winnaars mentaliteit
 • we kennen de overheid in het algemeen en het bedrijf Defensie meer in het bijzonder als onze eigen broekzak.
 • we hebben zelf ook in de modder gestaan, zowel in Nederland als op missies
 • door het grote netwerk kunnen we ook kijken naar andere niet-alledaagse oplossingen