Skip Springer Advies is – zoals de naam al zegt – opgericht door drs. Skip Springer.

 

staat van dienst

Na mijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Akademie (KMA) ben ik als luitenant begonnen bij het Korps Luchtdoelartillerie. In de meer dan 34 jaar bij Defensie heb ik uiteenlopende functies op het gebied van Inlichtingen en Veiligheid, Personeel en Organisatie, verandermanagement en operational auditing vervuld.

Ook heb ik beleidsvormende en uitvoerende commandanten functies op de diverse niveaus binnen Defensie vervuld, t.w. bij een operationele eenheid, bij de staf van een defensieonderdeel en bij het ministerie van Defensie zelf.

Ik ben driemaal op uitzending geweest t.w. UNMIS in Zuid-Soedan (2007 en 2008) en EUFOR in Bosnië-Herzegovina (2010).

Na mijn actieve periode bij Defensie ben ik gedurende 3 jaar als secretaris werkzaam geweest bij de grootste militaire FNV-vakbond AFMP.

 

wat is recht?

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn toch nog steeds twee aparte werelden. Ik probeer altijd die twee werelden bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk gaat het om ‘bewegen’ en vooral ‘willen bewegen’. Van beide kanten.

Soms zijn de standpunten echter zo verhard dat zelfs 100 juristen niet tot een oplossing kunnen komen. Juist door mijn universitaire studie organisatie-sociologie en de opleiding verandermanagement denk ik niet in eerste instantie in wetten, artikelen, regels, maar probeer ik juist passende oplossingen aan te reiken.

Betekent dit dat er geen juridische procedures worden gevoerd? Jazeker, want een reactietermijn van 6 weken blijft altijd heilig. Toch probeer ik samen met de cliënt te bezien of ik achter de schermen een juridische gang kan voorkomen of kan bekorten.

 

recht als rode draad

Recht loopt als rode draad door mijn functies bij Defensie heen. Ik heb menig commandant behoed voor juridische missers.

Maar ook als jonge cadet op de KMA liet ik van me horen toen ik bezwaar maakte tegen een besluit van mijn commandant. Hij vond dat niet leuk, maar ik meende dat recht recht en krom krom is.

Ook daarna heb ik gedurende mijn verdere diensttijd vanuit een grote betrokkenheid vele collega’s geholpen om hun recht te halen. Zowel bij de bestuursrechter als ook bij de stafrechter. Dat laatste als officier-raadsman dat ik gedurende meer dan 20 jaar heb vervuld. Aan weinig zaken gaf ik ruchtbaarheid, maar soms word je zelf overvallen door de media. Zeer bekend is de zaak waarbij ik de twee mariniers bijstond. Zij waren bij hun missie in Irak tijdens de wacht door oververmoeidheid in slaap gevallen.  Lees meer over deze zaak

Binnen het wereldje ben ik bekend, maar wat wil je ook met zo’n voornaam. Collega’s als ook sommige vakbonden belden mij indien iemand juridisch geholpen moest worden.

 

netwerk

Door de jaren heen heb ik een zeer groot netwerk binnen Defensie opgebouwd. Ik kan daardoor niet alleen uw zaak voor de rechter bepleiten, maar in overleg met u kan ik ook binnen Defensie zelf uw zaak bespreken.

In mijn laatste functie als secretaris van een militaire vakbond heb ik mijn netwerk verder uitgebouwd, zodat ik in voorkomend geval ook bij parlementsleden en/of de media aandacht kan vragen voor uw zaak.

Door mijn netwerk ben ik ook in staat om andere expertise zoals bijvoorbeeld mediation aan te bieden.

 

waarom kiezen voor Skip Springer Advies

  • u bent voor ons geen zaak, geen nummer, maar een mens van vlees en bloed die een persoonlijk belang heeft
  • we denken alleen maar in oplossingen
  • we hebben een echte winnaars mentaliteit
  • we kennen de overheid in het algemeen en het bedrijf Defensie meer in het bijzonder als onze eigen broekzak.
  • door het grote netwerk kunnen we ook kijken naar andere niet-alledaagse oplossingen